Hosszú kelesztésű kenyér

A tegnapi kenyér, egy. 15 órás kelesztés eredménye 🍞😋

Receptet most nem írok hozzá, lehet bármilyen összetételű. Én tettem bele egy kis kovászt is, öregtésztát is,teljes kiörlésű tönköly lisztet is. ☺️😊

A lényeget most a kelesztésre fókuszáltam. Előző nap bedagasztottam, duplájára kelesztettem. Átgyúrtam, szakajtóba tettem, majd hűtőben 15 órán keresztül kelt. Onnan kivéve fél órát pihent szobahőmérsékleten. Közben 230 fokra előmelegítettem a sütőt, aljába kis vizet helyezve. Sütőlemezre fordítottam a cipót, megvágtam, lespricceltem vízzel, és a sütőbe tettem. 10 perc után a hőmérsékletet visszavettem 190 fokra, így sütöttem még 35-40 percig, rácson hagytam kihűlni.

Kicsit tömörebb, nagyon szép, és finom bélszerkezetű kenyerecske lett. 😇

Fogok még így készíteni 😊☺️😉

M.I.

Áldás 🙏