Hozzávalók:
- 2 db kisebb burgonya
- 3 dl a burgonya főzőlevéből
- 600 g kenyérliszt (bl80)
- 2 tk. só
- 3 ek. olaj
- 25 g élesztő
Tetejére:
- 3 dl tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 60 g reszelt sajt
- Só (ízlés szerint)
- Bors (ízlés szerint)
- 2 fej lilahagyma
- 250g bacon
Elkészítése:
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük. Leszűrjük, de a főző vizet megtartjuk. A burgonyát áttörjük.
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összevegyítjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a kihűlt burgonyát, és a főzővizet. Hozzáadjuk az olajat, és rámorzsoljuk az élesztőt. Dagasztani kezdünk.
- A kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát készítünk. A bedagasztott tésztát kelesztőtálba tesszük, lefedjük, és 45-50 perc alatt a duplájára kelesszük.
- Közben elő tudjuk készíteni a feltétet. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a sajtot. A lilahagymát félkarikákra vágjuk (természetesen elötte megpucoljuk), a bacon apróra kockázzuk.
- Egy nagyobb tepsibe sütőpapirt teszünk, és a megkelt tésztát belenyomkodjuk (kézzel).
- Amíg a sütőt előmelegítjük 200 fokra, hagyjuk kicsit kelni. Utána a forró Sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük,pár percet pihenni, hűlni hagyjuk.
- Ezt követően megkenjük a fűszeres tejföllel, és egyenletesen rászórjuk a hagymát meg a szalonnát.Betesszük a forró sütőbe, kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük.
Jó étvágyat, EGÉSZségetekre.
Áldás